Cantitate hrană pisici pe zi.Cât trebuie să mănânce o pisică pe zi?

Pisicilor le place foarte mult mâncarea, iar unele dintre acestea par mereu înfometate și de aceea apare întrebarea : ”Câtă mâncare trebuie să mănânce o pisică pe zi?”

Este indicat să îi oferi pisicii hrană atât cât are nevoie, nici mai multă, nici mai puțină pentru ca aceasta să nu devină supraponderală sau subnuntrită. 

Câtă mâncare trebuie să mănânce o pisică pe zi depinde vârsta acesteia, mărimea, numărul de kilograme, personalitatea sa și activitatea fizică a acesteia.

Cantitate hrană pisici pe zi

Cantitatea de hrană necesară unei pisici într-o zi depinde de anumiți factori, așa cum ziceam și mai sus. 

O pisică activă va avea nevoie de mai multă hrană comparativ cu o pisică liniștită care nu are prea multă activitate. Un aspect important de care trebuie să ții cont este legat de calitatea hranei. Cu cât hrana este mai calitativă, mai bună, cu atât pisica va mânca mai puțin. O hrană de calitate are în general un conținut ridicat de carne ceea ce îi va oferi pisicii sentimentul de sațietate și nu vor fi necesare multe mese.

cantitate hrană pisici pe zi

În continuare vei afla câtă cantitate de hrană umedă ar trebui să mănânce o pisică adultă pe zi în funcție de greutatea pe care aceasta o are:

 • Până în 2 kg – de la 120 până la 160 grame/zi
 • Între 2kg și 3 kg – de la 160 grame până la 210 grame/zi
 • Între 3kg și 4 kg – de la 210 grame până la 260 grame/zi
 • Între 4kg și 5kg – de la 240 grame până la 320 grame/zi
 • Între 5kg și 6 kg –  de la 250 grame până la 360 grame/zi

Dacă vorbim de hrană uscată, pisica are nevoie pe zi, în funcție de greutate sa de:

 • 2 kg – între 30 și 40 de grame de hrană 
 • 3 kg – între 45 și 60 de grame de hrană
 • 4 kg – între 60 și 80 de grame de hrană
 • 5 kg – între 75 și 100 de grame de hrană
 • 6 kg – între 90 și 120 de grame de hrană
 • 7 kg – între 105 și 140 de grame de hrană 

Este recomandat să alternezi cele două tipuri de hrană pe parcursul zilei deoarece ambele îi aduc beneficii pisicii tale.

Un pui de pisică va mânca diferit față de pisicile adulte deoarece acesta are un stomac foarte mic și nu poate mânca o cantitate mare de hrană. Se recomandă să îi oferi acestuia în jur de 5 mese pe zi a câte 5 grame de hrană, uscată sau umedă. Între 4 și 6 luni îi poți mări porția la 10 grame de hrană pe zi, iar între 6 și 8 luni e e necesar să îi oferi 3 mese pe zi, cu o cantitate de hrană cuprinsă între 20 și 30 de grame, urmând ca după vârsta de 8 luni să îi dai doar 2 mese pe zi.

Pisica senior este necesar să aibă 2 mese pe zi. Metabolismul acesteia încetinește, iar capacitatea de asimilare a grăsimilor și proteinilor scade, de aceea trebuie să îi oferi hrană specială pentru pisicile senior.

Dacă pisica este supraponderală îi va fi suficientă cantitatea de 100 de grame de hrană uscată pe zi, iar pentru o pisică gravidă, una care alăptează sau o pisică foarte activă va fi necesară o cantitate de hrană uscată de până la 450 de grame pe zi, distribuită în mai multe porții deoarece au mare nevoie de hrană.

Concluzie

Pisicile au nevoie să fie hrănite cu hrană de calitate, destinată vârstei lor  și în cantități optime pentru ca acestea să se dezvolte armonios. 

Dacă îți dorești hrană de calitate, bogată în elementele nutritive necesare pisicii tale poți accesa secțiunea de hrană pentru pisici și să alegi hrana potrivită pentru pisica ta din gama noastră variată de hrană uscată și umedă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *