Care este cea mai bună mâncare pentru pisici British?

Pisicile din rasa British sunt niște pisici foarte iubitoare și calme. Blana lor este una scurtă, așa cum le spune și numele, iar acest lucru o face să fie ușor de întreținut. Greutatea unei pisici adulte British variază între 4 kg și 7 kg. 

Pe măsură ce îmbătrânesc aceste pisici tind să devină supraponderale și de aceea trebuie să acorzi o mare atenție hranei pe care i-o oferi, care trebuie să îi ofere energie , dar nu trebuie să aibă multe calorii.

Lucruri importante de știut despre pisicile British

Această rasă de pisici are o blană scurtă și rafinată, însă există o specie și cu păr lung. Blana acesteia este groasă, iar acest lucru o face să pară mai mare decât este de fapt. Pentru a-i menține blana frumoasă este necesar să o perii cu atenție de mai multe ori pe săptămână.

O potențială problemă pe care o poate dezvolta pisica este o afecțiune cardiacă numită cardiomipatie hipertrofică.

cea mai buna mancare pentru pisici british

Care este cea mai bună mâncare pentru pisici British?

Precum celelalte pisici, cele British au nevoie de aceleași elemente nutritive de bază. O pisică adultă va avea nevoie de cel puțin 26% proteine în hrana sa, iar un pui de pisică cel puțin 30%.

Mare parte din dieta unei pisici British este indicat să provină din proteină animală deoarece aceasta contribuie la formarea unor mușchi și țesuturi puternice.

O pisică își va lua energia din grăsimi și din acizii grași care sunt esențiali și pentru protejarea blănii și a pielii. Dieta unei pisici trebuie să cuprindă cel puțin 9% acizi grași, Omega-3 și Omega-6.

 Asigură-te că dieta acestui tip de pisică nu este bogată în carbohidrați pentru că așa cum spuneam și la început, pe măsură ce îmbătrânește această rasă de pisici tinde să devină supraponderală.

Cea mai bună mâncare pentru pisici British  este aceea preparată din ingrediente sănătoase, proteină animală, grasime și într-o cantitate mică legume și fructe proaspete. Indicat este ca hrana lor să conțină și probiotice.

În cazul în care pisica ta este sterilizată, este castrată sau inactivă, îți recomandăm Carpathian Inactive, dacă pisica ta British este gestantă, atunci Carpathian Pregnant este mâncarea recomandată pentru ea. Descoperă aici hrana premium de la Carpathians Pet Food pentru pisici British.

Dacă îți dorești hrană de calitate pentru pisica ta British, la Carpathians Pet Food vei găsi atât hrană uscată, cât și hrană umedă care conține toate elementele nutritive necesare pisicii tale în proporții echilibrate. Vei găsi hrană umedă în diverse sortimente (carne de vită suculentă în sos, curcan suculent în sos, iepure suculent în sos, miel suculent în sos, pui suculent în sos, rață suculentă în jeleu, tocană de pasare și legume, pește în sos) și hrană uscată care conține și probiotice.

Cât ar trebui să mănânce o pisică British?

Cantitatea necesară de hrană pe zi a unei pisici din această rasă va depinde de vârsta sa, greutatea și stilul de viață.

Atunci când este pui aceasta va avea nevoie de mai multă hrană pentru a crește, iar atunci când devine adult va fi necesar să eviți să îi dai prea multă mâncare pentru a menține o greutate corporală sănătoasă, indicar ar fi să îi stabilești un program alimentar format din 2 mese pe zi.

Se recomandă să discuți cu medicul veterinar despre cantitatea exactă de hrană pe care să i-o dai pisicii tale, în funcție de perioada de viață în care aceasta se află.

Concluzie

Cel mai important este să îi oferi pisicii tale afecțiune și hrană de calitate pentru ca dezvoltarea acesteia să fie una armonioasă. Oferă o atenție deosebită cantității de hrană pe care o oferi pisicii tale pentru ca aceasta să nu devină supraponderală sau subnutrită. Asigură-te că are un ritm de viață activ și un program alimentar bine stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *