Câtă mâncare se dă la câini?

Pentru ca patrupedul tău să aibă o viață de lungă durată și sănătoasă, tu trebuie să fii extrem de atent la alimentația pe care i-o oferi. Doar o alimentație corectă, echilibrată și de calitate îi poate oferi acestuia o viață frumoasă și sănătoasă.

Un alt lucru la care trebuie să mai fii atent este cantitatea de hrană pe care i-o oferi acestuia într-o zi. Este foarte important să îi oferi cantitatea de hrană de care are nevoie, nici mai mult pentru că poate deveni supraponderal, nici mai puțin pentru că poate deveni subnuntrit. 

Câtă mâncare se dă la câini?

Atunci când stabilești cantitatea de hrană necesară pentru câinele tău trebuie să ții cont nu doar de vârsta și greutatea acestuia, ci și de calitatea hranei. O hrană de calitate va reuși să îi ofere câinelui tău toate elementele nutritive de care are nevoie, pe când o hrană slab calitativ nu va reuși, iar câinele va mânca o cantitate mai mare pentru a asimila tot ce are nevoie.

Alege acel tip de hrană care să poată să susțină nevoile nutritive ale câinelui tău. O hrană de calitate este bogată în proteine de înaltă calitate, carbohidrați, vitamine, minerale și grăsimi.

Un câine cu probleme de sănătate va mânca altfel decât un câine sănătos și energic, la fel și în cazul unui câine inactiv, care nu are prea multă activitate și a unui câine care trăiește la curte. Stilul de viață și problemele de sănătate ale cățelului sunt alte aspecte de care trebuie să ții cont atunci când stabilești cantitatea de hrană pe care să i-o oferi.

Un câine junior are nevoie de o cantitate dublă de calorii față de un câine adult deoarece este mai energic și se află și în perioada de creștere.

Un câine adult sănătos are nevoie de proteine într-o cantitate mai mare, decât un câine cu probleme de sănătate, care necesită o dietă specială.

Din fericire există inscripționat pe fiecare ambalaj de hrană, instrucțiuni privind cantitatea de hrană pe care să o oferi în funcție de caracteristicile câinelui.

câtă mâncare se dă la câini

Hrana uscată sau hrană umedă?

Este recomandat să alternezi cele 2 tipuri de hrană deoarece ambele aduc beneficii patrupedului tău.  Hrana uscată este mai ieftină , ușor de depozitat și de măsurat și contribuie la sănătatea dinților și gingiilor. Hrana umedă este mai gustoasă, conține mai multe proteine și este benefică pentru tractul urinar și hidratare.

Carpathians Pet Food îți pune la dispoziție hrană uscată și umedă pentru patrupedul tău. Avem disponibile două variante de hrană, cea premium și cea uscată, ambele conținând cantitatea necesară de elemente nutritive pentru câinele tău.

Pe ambalajul hranei uscate vei găsi intrucțiuni privind cantitatea de hrană cu care trebuie să îți hrănești câinele, în funcție de caracteristicile sale.

În plus prețul este unul avantajos, iar tu poți cumpăra hrană uscată la saci de 10 kg sau de 12 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *