Câtă mâncare se dă la un câine de 2 luni?

În viața familiei tale a intrat recent un pui de cățel? Acest lucru reprezintă un motiv de bucurie deoarece câinii sunt niște animale extrem de iubitoare și loiale. Fiind încă pui este necesar să știi ce hrană este recomandată câinilor de 2 luni sau mai mari. Probabil te întrebi câtă mâncare se dă la un câine de 2 luni, așa că în acest articol încercăm să șți oferim un răspuns care să te ajute.

Până la vârsta de 2 luni este recomandat ca patrupedul să stea alături de mama sa pentru a fi alăptat deoarece laptele matern îi va oferi cea mai bună hrană și îi va transmite și anticorpii necesari pentru a-și dezvolta sistemul imunitar.

Dacă din diverse motive, câinele nu poate sta cu mama sa până la vârsta de 2 luni atunci va trebui să îl hrănești cu un înlocuitor pentru laptele matern, cu un biberon special pentru căței.

Atunci când cățelul a împlinit vârsta de 6 săptămâni vei putea începe înțărcarea acestuia prin introducerea treptată a hranei uscate în alimentația sa.

Câtă mâncare se dă la un câine de 2 luni?

Hrănirea unui pui de cățel trebuie să se facă de mai multe ori pe zi pentru ca organismului său să îi fie mai ușor să digere hrana. Încearcă să îi împarți hrana în mai multe porții mici astfel încât să aibă 4 sau 5 mese pe zi. 

Cantitatea exactă de hrană pe care poți să i-o dai unui câine de 2 luni depinde de rasa, talie, greutate și activitatea sa. În medie se estimează că un cățel are nevoie de hrană pe zi în proporție de 5-7% din greutatea sa.

câtă mâncare se dă la un câine de 2 luni

Cum se hrănesc puii de câine la 2 luni?

Acum când sunt mici este ideal să îi obișnuiești cu un program alimentar și o rutină sănătoasă pentru a nu deveni mofturoși la mâncare atunci când se fac mari. Încearcă să creezi niște reguli fixe de la care să nu te abați. 

Stabilește niște ore la care să îi servești mâncarea în recipientul său special pentru hrană și nu îi da din mâncarea pe care tu o mănânci. Este important să îi dai să mănânce doar în bolul său special pentru mâncare deoarece dacă îl obișnuiești cu mai multe acesta va înțelege că poate mânca din orice vas, chiar și din farfuria ta.

Toate produsele pe care i le oferi trebuie să fie proaspete, iar dacă tu îi pregătești mâncarea încearcă să faci doar pentru o zi. Dieta sa are nevopie de carne slabă, cel puțin o treime, cereale, legume, produse lactate, grăsimi și nu uita de apă.

Este foarte probabil ca atunci când îi vei oferi hrană uscată acesta să o refuze. Îl poți face totuși să se apropie de aceasta prin adăugarea a puțină apă călduță peste ea. Hrana umedă este și ea o parte a dietei puilor de 2 luni, dar doar ca diversificare, nu trebuie să îl obișnuiești cu foarte multă hrană umedă, el trebuie să învețe să mănânce și hrană uscată care îl va ajuta să își dezvolte dentiția.

La Carpathians Pet Food vei găsi hrană uscată pentru juniori, care conține nutrienții necesari: proteine – 35%, grăsime – 18% și fibre – 2,02%. Această hrană este special creată pentru puii de cățel cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 1 an și este adresată tuturor raselor.

De asemenea la Carpathians Pet Food găsești și hrană umedă specială pentru puii de căței, o mâncare plină de nutrienți atât de necesari pentru a se dezvolta armonios.

Nevoile zilnice ale juniorilor sunt mai mari decât cele ale câinilor adulți, iar hrana de la Carpathian Pet Food specială pentru câinii junior  le va oferi acestora tot ce este necesar pentru un sistem imunitar puternic și un sistem muscular dezvoltat.

Concluzie

Un câine la 2 luni are nevoi nutriționale mai mari decât un câine adult deoarece în perioada de creștere organismul solicită mai mult. Pentru a se dezvolta complet, armonios și sănătos oferă-i hrană de calitate care să conțină toate elementele nutritive necesare și care să nu conțină coloranți și conservanți, precum este cea de la Carpathian Pet Food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *