Câtă mâncare trebuie să mănânce o pisică pe zi?

Pisicile pot părea mai mereu înfometate și preferă să mănânce de mai multe ori pe zi ajungând să mănânce deseori mai mult de cât au nevoie. De aceea este necesar să acorzi o mare atenție cantității de hrană pe care o oferi pisicii tale pentru preveni obezitatea sau subnutriția.

Cantitatea de hrană pe care o pisică trebuie o mănânce într-o zi depinde de factori precum: vârsta, mărime, activitatea sa fizică, greutatea și personalitatea sa.

Cantitate mâncare pisică

Cum spuneam și mai sus pisicile sunt niște gurmande și preferă să mănânce de mai multe ori pe zi, spre deosebire de situația în care aceste pisici ar fi trăit în sălbăticie unde ar fi mâncat doar cât le este necesar, posibil doar și o masă pe zi.

De aceea trebuie să îți cunoști foarte bine pisica pentru a ști exact câtă mâncare trebuie să mănânce o pisică. Trebuie să ții cont de stadiul de viață în care aceasta se află, pentru că un pui de pisică mănâncă diferit față de o pisică adultă.

Trebuie să știi dacă pisica ta este lacomă sau nu. În general pisicile mănâncă doar cât au nevoie, de aceea este recomandat să îi lași pisicii la dispoziție hrana în bolul ei de mâncare și ea va mânca pe parcursul zilei atât cât îi este necesar. Dar dacă pisica este lacomă aceasta va mânca mai mult decât îi este necesar, iar tu văzând-o înfometată vei avea tendința să îi oferi hrană suplimentară, lucru care poate duce la obezitate.

câtă mâncare trebuie să mănânce o pisică

Câtă mâncare trebuie să mănânce o pisică pe zi ?

  • Puiul de pisică

Puii de pisică au stomacul foarte mic, de aceea aceștia nu pot să mănânce cantități mari de hrană și este indicat să le oferi mai multe mese pe zi, aproximativ 5, dar să fie porții mici, de 5 grame(hrană uscată sau umedă). Foarte important este să le oferi mâncare specială pentru vârsta lor, alternând hrana umedă cu cea uscată. 

De la 4 până la 6 luni este indicat să îi marești porția de mâncare la aproximativ 10 grame, nu mai mult, pentru a își menține greutatea ideală.

De la 6 la 8 luni pisica va trebui să mănânce între 20 și 30 de grame de hrană pe zi, cu 3 mese pe zi, iar între 8 și 12 luni aceasta va trebui să aibă doar 2 mese pe zi.

Îti recomandăm hrana pentru pisici junior de la Carpathians Pet Food. Descoper-o aici: mâncare pisici junior.

  • Pisica adultă

După ce pisica ta atinge vârsta de 1 an aceasta devine adultă și îi vei putea oferi hrană specială pentru pisicile adulte.

Cantitatea de hrană pe care aceasta ar trebui să o consume depinde de greutatea sa, de activitatea sa și de rasă.

În general o pisică cu o greutate de 2 kg ar trebui să consume zilnic între 30 și 40 de grame de hrană. O pisică cu o greutate de 3 kg ar trebui să consume între 45-60 de grame, o pisică cu greutatea de 4 kg între 60 și 80 de grame, o pisică ce cântărește 5 kg între 75 și 100 de grame, o pisică cu greutatea de 6 kg între 90-120 de grame, iar o pisică cu greutatea de 7 kg între 105 și 140 de grame de hrană pe zi.

Dacă pisica ta cântărește mai mult de 7 kg înseamnă că aceasta are probleme cu alimentația și este indicat să o duci la medicul veterinar.

În funcție de vârstă, nivelul de activitate, sensibilități, la Carpathians Pet Food vei găsi hrana perfectă pentru pisica ta adult. Vezi aici întreaga gamă de produse (hrană pisici).

  • Pisica senior

La vârsta de 7 sau 8 ani metabolismul pisicii încetinește și scade capacitatea asimilării grăsimilor și proteinelor de aceea trebuie să îi oferi hrană specifică pisicilor senior, care să le ofere nutrienții necesari, de înaltă calitate și ușor de digerat. Două mese pe zi vor fi suficiente pentru o pisică senior.

Carpathian Adult 7+ este o hrană premium pentru pisicile senioare.

Concluzie

Asigură-te că îi oferi pisicii tale cantitatea necesară de hrană într-o zi și alege acea hrană de calitate care conține suficiente proteine, acizi grași, minerale și vitamine necesare unei dezvoltări corespunzătoare a pisicii. În gama noastră de mâncare de pisici găsiți atât hrană umedă, cât și hrană uscată care conține nutrienții necesari pentru pisica ta fie ea pui, adult sau senior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *