Ce faci cu o pisică mofturoasă la mâncare?

Dacă pisica ta refuză mâncarea pe care obișnuia să o mănânce, atitudinea ei este alarmantă și ar trebui să îți trezească niște semne de întrebare.

Pentru o pisică mofturoasă sunt normale anumite momente în care mănâncă mai puțin, însă dacă aceasta refuză mai multe zile mâncarea va fi necesar să iei  niște măsuri.

După un astfel de episod, în care pisica refuză mâncarea în mod repetat este recomandat să o cântărești, iar dacă aceasta a slabit trebuie să suni urgent medicul veterinar deoarece cel mai probabil aceasta nu este doar mofturoasă, ci are și probleme de sănătate.

Ce poți să faci cu o pisică mofturoasă la mâncare?

Există niște lucruri pe care le poți face dacă pisica ta este o pisică mofturoasă la mâncare și anume:

  • Oferă-i hrană umedă

Hrana umedă este mai apetisantă, iar pisicile o adoră. Este foarte probabil ca pisica să fie mofturoasă la mâncare și pentru că s-a săturat de un anumit sortiment. Încearcă să îi oferi noi sortimente de hrană umedă, gustoasă și de calitate, care să îi ofere sațietate. Poți încerca hrana umedă de la Carpathian Pet Food care este disponibilă în mai multe sortimente (carne de vită suculentă în sos, curcan suculent în sos, iepure suculent în sos, miel suculent în sos, pui suculent în sos, rață suculentă în jeleu, tocană de pasare și legume, pește în sos, pui în sos).

Hrana de la Carpathian Pet Food este delicioasă și conține toate elementele nutritive necesare dezvoltării pisicii tale. Pe lângă hrana umedă vei găsi și hrană uscată de înaltă calitate.

  • Încălzește-i mâncarea

Mâncarea călduță este mai apetisantă pentru pisici, mai ales pentru cele mici care sunt obișnuite cu laptele cald. Poți încerca să îi încălzești mâncarea înainte de a i-o servi, fie că e mâncare din comerț sau ceva gătit de tine. Asigură-te că nu o încălzești prea tare pentru a nu deveni fierbinte, aceasta trebuie să aibă o temperatură potrivită.

  • Oferă-i pește

Pisicile adoră peștele. cumpără-i fie pește, sau dă-i o mâncare care să conțină mult pește. 

La Carpathians Pet Food găsești atât hrană premium pentru pisici care să conțină pește, cât și hrană economică, precum și hrană umedă pentru pisici care să conțină pește. Alege cea mai bună hrană cu pește și transform-o dintr-o mofturoasă într-o felină sănătoasă și vioaie.

Poți găsi mâncarea uscată pentru pisici și mâncarea umedă pentru pisici direct pe site.

Dacă alegi să îi oferi doar mâncare umedă, află din acest articol cât de des este recomandat să îi oferi mâncare umedă pe zi pisicii tale.

pisică mofturoasă la mâncare
  • Mângâi-o în timp ce mănâncă

Atunci când îți mângâi pisica întărești legătura dintre voi, iar dacă faci acest lucru în timp ce mănâncă o vei încuraja să mănânce și îi vei oferi încredere.

  • Stabilește un program de mâncat la ore fixe

Un alt lucru pe care îl poți face este să îți obișnuiești pisica cu un program de mâncat. Nu îi lăsa bolul cu mâncare la dispoziție tot timpul pentru a nu se plictisi de hrana la care va avea acces toată ziua, iar mai târziu să devină mofturoasă. Îi poți face un program format din 2 mese pe zi, la ore fixe, iar între aceste mese îi mai poți oferi în cantitate moderată niște delicatese. Pentru ca pisica ta să nu refuze hrana uscată  este recomandat să îi oferi hrana umedă seara.

Concluzie

Acordă o mare atenție programului de mâncat al pisicii tale și încearcă să descoperi de ce aceasta refuză mâncarea pentru că de cele mai multe ori în spatele unui moft poate sta ascunsă o problemă. 

Primul lucru pe care îl poți face atunci când observi că pisica ta refuză mâncarea pe care i-o oferi este să o schimbi. La Carpathian Pet Food vei putea găsi atât hrană uscată, cât și umedă de înaltă calitate, la prețuri avantajoase. De asemenea vei putea găsi hrană potrivită atât pentru pui de pisică, cât și pentru pisicile adulte, senioare sau sterilizate.

Dacă problema persistă și pisica ta refuză mâncarea zile la rând, du-o imediat la medicul veterinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *