De câte ori se dă mâncare umedă la pisici pe zi?

Majoritatea pisicilor preferă hrana umedă datorită faptului că aceasta este suculentă, este mai gustoasă decât hrana uscată și are un miros mai puternic și atrăgător.

Deși felina își va dori să mănânce mai mult hrană umedă, tu va trebui să reușești să combini cele 2 tipuri de mâncare pentru pisici pentru a-i oferi acesteia o dietă echilibrată. Ambele tipuri de mâncare aduc beneficii, hrana umedă pentru pisici aducând un aport mare de apă și hrana uscată îngrijind dantura pisicii și oferindu-i pisicii toți nutrienții de care are nevoie.

Și totuși de câte ori se dă mâncare umedă la pisici pe zi sau pe săptămână?

Aceasta este întrebarea multor posesori de pisici, având în vedere că hrana umedă este mai scumpă decât cea uscată și se consumă și mai rapid.

De câte ori se dă mâncare umedă la pisici?

Este suficient să îi dai pisicii hrană umedă o singură dată pe zi, de preferat seara, deoarece dacă aceasta primește hrană umedă dimineața este foarte probabil să refuze hrana uscată pe care i-o vei oferi ulterior.

Poți alege să îți hrănești pisica și doar cu mâncare umedă dacă dorești, însă va trebui să fii atent la câtă hrană îi oferi. 

Hrana umedă pisici este mult mai atractivă pentru acestea și fiind și gustoasă o vor mânca destul de repede, golind bolul în doar câteva minute. Acest lucru îți poate da impresia că nu i-ai oferit suficientă hrană și că pisica este înfometată. Nu este indicat să îi oferi mâncare extra deoarece aceasta va lua în greutate rapid și va avea un risc de obezitate ridicat.

de câte ori se dă mâncare umedă la pisici

Pentru pisicile pui alimentația echilibrată formată din hrană umedă pentru pisici junior și hrană uscată este cea mai potrivită.

Pentru pisicile senior care au dantura sensibilă sau care au rămas fără dinți se poate folosi doar hrană umedă, deoarece le va fi cel mai ușor să o consume.Pentru ca acestea să își mențină greutatea ideală se recomandă alegerea acelor sortimente care au un nivel scăzut de grăsimi și calorii puține. Îți recomandăm mâncarea umedă pentru pisici Pan Kot cu diferite tipuri de carne, care va satiface cele mai pretențioase gusturi!

Mâncare umedă pentru pisici - servire

Mâcarea umedă pentru pisici vine sub formă de plicuri, conserve sau tăvi de folie și se recomandă să se servească la temperatura camerei.

După ce ai deschis recipientul în care se află hrana umedă pentru pisici este indicat ca porțiile rămase să le păstrezi în frigider maxim 24 ore. Înainte de a-i da pisicii o nouă porție va trebui să o scoți din frigider cu ceva timp înainte pentru ca aceasta să ajungă la temperatura camerei.

Dacă hrana umedă sta mai mult de o oră în bolul de mâncare aceasta nu va mai fi apetisantă și va putea duce la tulburări gastrice deoarece poate să atragă bacterii.

Ce este necesar să conțină o mâncare umedă pentru pisici?

Cea mai bună mâncare umedă pentru pisici este aceea care conține ingrediente atent alese, iar în compoziția sa se găsesc substanțe nutritive necesare felinelor în proporții echilibrate. 

O porție de hrană umedă pentru pisici trebuie să conțină carne într-un procent destul de ridicat, care să ofere cantitatea necesară de proteină pisicii, iar restul compoziției să fie formată din vitamine, acizi grași, minerale, un nivel optim de fibre și taurină.

Carpathians Pet Food îți pune la dispoziție atât hrană umedă premium, cât și economică. În compoziția acesteia se găsește:

  • carne –  în funcție de sortimentul preferat (pui suculent în sos, rață suculentă în jeleu, tocană de pasare și legume, carne de vită suculentă în sos, curcan suculent în sos, iepure suculent în sos, miel suculent în sos, pește în sos)
  • vitamine și minerale – care contribuie la întărirea sistemului imunitar și ajută la procesul de creștere.
  • Omega-3 și Omega-6 –  contribuie la o blană strălucitoare.
  • taurină- contribuie la o digestie normală și îmbunătățește vederea.

Concluzie

De câte ori se dă mâncare umedă la pisici pe zi?

Recomandat este să îi dai acesteia hrană umedă o singura dată pe zi, alternată cu hrana uscată. Există și situații în care pisica poate fi hrănită doar cu hrană umedă, iar dacă hrana umedă este una de calitate, aceasta îi va împlini nevoile nutritive necesare.

One thought on “De câte ori se dă mâncare umedă la pisici pe zi?

  1. Pingback: Pisica ta este mofturoasă la mâncare? | CarpathiansPetFood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *