Rolul proteinelor din dieta unui câine

Apariția unui câine în viața unei familii reprezintă un motiv de bucurie deoarece câinii sunt niște animale foarte iubitoare și loiale.

Atunci când va intra în viața ta acesta îți va fi foarte recunoscător și te va considera părintele său. Astfel că hrănirea acestuia și asigurarea unei bune vieții devin responsabilitatea ta.

Hrănirea corectă a unui câine depinde foarte mult de caracteristicile acestuia. Astfel că în funcție de perioada de viață în care acesta se află, el va avea nevoie de valori nutriționale diferite. 

Proteinele reprezintă o parte extrem de importantă din dieta sănătoasă a unui câine.

Ce rol au proteinele în dieta unui câine?

O dietă echilibrată și sănătoasă a unui câine conține proteine de înaltă calitate. Acestea au mai multe roluri în organism precum:

  • Construirea și repararea mușchilor, precum și a altor țesuturi ale corpului
  • Formarea unor noi celule ale pielii
  • Creșterea părului
  • Contribuie la producerea hormonilor și a enzimelor
  • Oferă energie
  • Contribuie la un sistem imunitar puternic
hrana caini

Proteinele sunt compuse din aminoacizi. Câini au nevoie de 22 de aminoacizi pentru a obține proteinele necesare, însă corpul lor este capabil să producă doar jumătate din cei 22 de aminoacizi necesari, iar restul va trebui obținut din hrana pe care o consumă zilnic.

Acești aminoacizi sunt esențiali, iar lipsa oricăruia dintre ei duce, în timp, la probleme de sănătate. De aceea este recomandat să achiziționezi o hrană de înaltă calitate pentru câinele tău.

Ce nevoie de proteine are un câine?

Câinele are nevoie de proteine în dieta sa zilnică. Acestea se găsesc în carne, produse lactate, ouă, dar și în unele cereale și leguminoase.

În funcție de perioada de viață în care se află și de activitatea sa fizică, un câine are nevoi diferite de proteine. Spre exemplu un câine junior are nevoie de o mâncare câini junior care să conțină multe proteine, dar și carbohidrați pentru a se dezvolta armonios. 

Un câine care este supus la o activitate fizică ridicată are nevoie de o cantitate mult mai mare de proteine decât un câine sedentar.

De o cantitate mare de proteine în dieta lor mai au nevoie și:

  • Cățelele gestante sau cele care alăptează
  • Câinii bolnavi sau răniți
  • Rasele mari de câini

Câinii seniori nu mai au nevoie de aceeași cantitate de proteine precum câinii adulți, însă acestea nu trebuie să lipsească din dieta lor și este recomandat să achiziționezi hrană specială pentru câinii seniori.

Achiziționează hrană câini de calitate

Pentru a fi sigur că patrupedul tău primește cantitatea necesară de proteine va trebui să achiziționezi o hrană pentru câini cu ingrediente de înaltă calitate.

La Carpathians Pet Food vei găsi hrană uscată câini care conține ingrediente de înaltă calitate care pot susține toate nevoile nutritive ale câinelui tău. De asemenea vei găsi și hrană umedă câini, delicioasă, pe care blănosul tău o să o adore.

Toate ingredientele din hrana sunt atent alese și formula hranei este special creată pentru a oferi toate elementele nutritive de care are nevoie câinele tău. Vei găsi mâncare de câini pentru toate segmentele de vârstă, pentru câini mai activi, câini bolnavi ș.a..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *