Hrană pisici împotriva căderii părului| De ce îi cade părul pisicii?

O blană lucioasă și deasă indică faptul că pisica ta este sănătoasă atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. În schimb, dacă pisicii tale îi cade destul de mult păr, chiar și atunci când nu se află în perioada de năpârlire, înseamnă că aceasta suferă de o afecțiune a cărei cauză și soluție o va descoperi medicul veterinar.

Pisicile au grijă singure de blana lor, însă le este necesar și ajutorul tău. Periatul regulat și un regim alimentar echilibrat contribuie la o blană frumoasă și sănătoasă.

În continuare vei afla mai multe despre cauzele căderii părului pisicilor, cum hrana afectează sănătatea pielii acestora și cum poți reduce năpârlirea.

Care sunt cauzele căderii părului?

Mediul de viață al pisicii influențează foarte mult dezvoltarea acesteia. Pisici îi poate cădea părul și din cauza stresului și a anxietății, de aceea este foarte important să îi oferi un mediu atractiv în care să trăiască. Cumpără-i jucării pe care aceasta să le poată vâna, ascunde sau urmări deoarece are nevoie să se simtă felină, în caz contrar instinctele sale se pot anula, iar acest lucru îi va provoca anxietate și stres. De asemenea este foarte important ca mediul în care aceasta trăiește să fie unul sigur și liniștit pentru a evita problemele de natură emoțională care duc la căderea părului în exces.

Un alt motiv pentru care pisica pierde păr este reprezentat de cauzele fizice precum boli sau paraziți externi.

În general pisicile care stau afară năpârlesc de două ori pe an, toamna și primăvara, însă pisicile care stau în interior năpârlesc încontinuu, dar mai puțin din cauza temperaturii din casă, care dereglează ciclul natural de năpârlire a acestora.

Cum afectează hrana sănătatea pielii pisicilor?

Pentru funcționarea corectă a pielii pisicii este necesară o combinație complexă de substanțe nutritive. Cel mai mare organ din corpul pisicii este pielea acesteia, care protejează pisica de factorii externi, ajută la izolarea corpului și reduce pierderile de apă.

Hrana este un factor important care contribuie la sănătatea pielii pisici. Dacă hrana este una corespunzătoare și echilibrată, atunci pielea pisicii va fi una sănătoasă, însă dacă aceasta nu conține combinația corectă de nutrimente este foarte probabil ca pielea să nu își îndeplinească rolul ajungându-se la acele situații în care pisica ta pierde păr exagerat.

hrană pisici împotriva căderii părului

Hrana pisici împotriva căderii părului

O hrană de calitate și echilibrată nutrițional îi va oferii pisicii tale sănătatea pielii, blănii sale și va reduce năpârlirea. Iată ce trebuie să conțină acest tip de hrană:

Proteine

Acestea au o mare importanță la formarea cheratinei, la creșterea corectă a firului de păr și la reînnoirea celulelor pielii. Celulele se înmulțesc și reînnoiesc constant și de aceea pisica consumă o cantitate mare de proteine, deci va trebui să te asiguri că hrana pe care i-o dai acesteia are în compoziția sa un procent mare de proteine. În caz contrar aceasta va avea fire de păr subțiri, care vor cădea destul de ușor.

Acizi grași esențiali

Acizii Omega-3 și Omega-6 contribuie la creșterea părului sănătos și menține integritatea pielii pisicii. În cazul în care hrana pisicii nu conține acești acizi grași este foarte probabil ca părul care va crește să fie unul decolorat sau mat, să apară zone solzoase ale pielii și să piardă apă.

Minerale

Mineralele esențiale pentru o piele și o blană sănătoasă sunt zincul și cuprul. Zincul este foarte important pentru funcționarea celulelor, iar cuprul este important pentru producția de păr și pigmentarea acestuia.

Lipsa acestor două minerale determină reducerea calității blănii, creșterea lentă a părului sau decolorarea acestuia.

Vitaminele

Fără vitaminele A, B și E pisica poate avea probleme cu pierderea părului și cu producția de cheratină care este principala componentă a părului.

Vitamina A este responsabilă de reglarea creșterii celulare. Vitamina B facilitează metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor. Vitamina E este un antioxidant care susține sistemul imunitar.

La Carpathians Pet Food găsești mâncare pentru pisici împotriva căderii părului, atât umedă cât și uscată. Hrana uscată premium sau economic oferă toți nutrienții necesari pentru ca pisica ta să fie sănătoasă, iar preferata pisicii, hrana umedă pentru pisici, Hairball control este special pentru acest lucru.

Cum reduci năpârlirea?

Pentru a reduce năpârlirea poți face câteva lucruri precum:

  • Periază-i blana cu o perie specială, regulat
  • Uită-te cu atenție la pielea pisicii să vezi dacă există vreo problemă( roșeață, umflături, paraziți)
  • Hrănește-o cu mâncare de calitate 
  • Oferă-i hrană echilibrată, atât umedă , cât și uscată
  • Du-o la medicul veterinar pentru controale regulate

Concluzie

Dacă ești în căutare de hrană pisici împotriva căderii părului, Carpathians Pet Food îți poate oferi atât hrană umedă, cât și hrană uscată bogată în proteine, cu echilibru între acizii grași necesari, vitamine și grăsimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *