Care sunt beneficiile sterilizării la pisici?

Sterilizarea animalului de companie este o decizie destul de importantă. Stăpânii animalelor de companie au diferite griji cu privire la această procedură chirurgicală precum anestezia, faptul că se vor îngrășa după operație sau că își vor schimba comportamentul.

Dacă îți dorești să îți sterilizezi pisica trebuie să știi că riscul ca pisica să pățească ceva în timpul operației este minim și că sterilizarea aduce beneficii în viața acesteia.

Ce este sterilizarea?

Sterilizarea la pisici este o procedură chirurgicală care le va împiedica pe acestea să se reproducă. Ea presupune îndepărtarea testiculelor la masculi și a ovarelor la femele.

În general, sterilizarea se face la cel puțin 8 săptămâni, însă este necesar să te consulți cu medicul veterinar în privința acestui lucru.

Decizia de a-ți steriliza pisica este o decizie responsabilă mai ales dacă aceasta trăiește în aer liber. Astfel vei elimina riscul ca pisica ta să se împerecheze și să facă pui care să nu aibă un adăpost.

hrana pisici sterilizate

Care sunt beneficiile sterilizării la pisici?

Pentru femele, sterilizarea este ideală indiferent dacă acestea trăiesc la curte, în aer liber, sau la bloc, în apartament. O pisică nesterilizată, aflată în perioada de călduri va mieuna foarte mult și foarte tare, într-un mod chiar deranjant.

Un alt beneficiu al sterilizării la femele este că va dispărea riscul ca acestea să dezvolte cancer ovarian sau infecții urinare puternice. 

O femelă care intră în perioada de călduri și nu se împerechează poate să sufere de depresie, anorexie, vomă sau diaree, iar sterilizând-o vei elimina acest risc.

Pentru masculi, sterilizarea ajută la eliminea riscului de a dezvolta cancer testicular și reduce comportamentele nedorite. De asemenea acesta nu va mai simți să își marcheze teritoriul prin urină și nici urina lor nu va mai mirosi la fel de puternic.

Sterilizarea ajută și la înțelegerea dintre două pisici. Acestea vor fi mult mai  ascultătoare și blânde.

Un alt beneficiu al sterilizării la pisici este că acestea vor trăi mai mult și vor fi mai sănătoase.

După sterilizare

După sterilizare va trebui să fii atent la pisica ta pentru ca aceasta să fie bine, iar dacă observi lucruri în neregulă cu aceasta să te adresezi medicului veterinar.

Asigură-te că îi pregătești un culcuș cald, curat și hrană pisici sterilizate. Este necesar ca după sterilizare să îi schimbi mâncarea obișnuită a pisicii cu una specială pentru pisicile sterilizare deoarece aceasta va fi mai inactivă și va avea o poftă mai mare de mâncare.

O mâncare de pisici corespunzătoare și exercițiile fizice sunt foarte importante pentru ca pisica ta să nu se îngrașe.

Hrana pentru pisicile sterilizate este mai bogată în proteine și are un conținut mai mic de grăsimi și carbohidrați și este special concepută pentru ca pisica să nu se îngrașe și în același timp să primească toate elementele nutritive de care are nevoie.

Ce hrană pisici sterilizate este perfectă pentru acestea?

Sterilizarea la pisici este o decizie foarte bună pentru viața acestora și a celor din jur.

Alege pentru pisica ta sterilizată o hrana pisici de calitate de la Carpathians Pet Food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *