Rolul mineralelor în dieta câinelui

Câinele care are o alimentație echilibrată și sănătoasă va avea o viață lungă și fericită. De aceea este foarte important să fii atent la mâncarea pe care o achiziționezi pentru acesta. Aceasta trebuie să poată să susțină nevoile pe care le are câinele în fiecare zi.

O componentă importantă din dieta unui câine este reprezentată de minerale. Așa că asigură-te că hrana pentru câini  pe care o cumperi pentru patrupedul tău conține minerale

Ce rol au minerale din dieta câinelui?

Mineralele sunt esențiale pentru corpul câinelui, pentru ca acesta să funcționeze corespunzător și pentru a se dezvolta.

Acestea contribuie la formarea oaselor și a cartilajelor, susțin sistemul nervos și masa musculară, reglează echilibrul de lichide și transportă oxigenul în sânge.

Mineralele coordonează diverse funcții ale organismului și mențin activitățile de zi cu zi, normale.

Mineralele în dieta câinelui

Dacă dieta câinelui conține mai multe minerale decât este necesar atunci acesta poate avea probleme. De aceea trebuie să găsești acel tip de hrană echilibrat din punct de vedere al ingredientelor pe care le conține, astfel câinele va putea absorbi ușor mineralele atunci când mănâncă mâncarea.

O parte din mineralele din mâncarea pentru câini vin din fructe, legume, carne sau cereale. Cealaltă parte se află în amestecuri de tip pudră atent măsurate, care se amestecă cu restul de mâncare pentru a se forma combinația perfectă de hrană pentru câinele tău.

mancare pentru caini

Tipuri de minerale din dieta canină

Mineralele se împart în două grupe principale, de bază: macrominerale(macroelemente) și oligominerale (oligoelemente).

În corpul unui câine se găsesc mai multe macromineralele decât oligominerale. Macromineralele includ magneziul, calciul, fosforul, iar mineralele care sunt necesare într-o cantitate mai mică decât macromineralele sunt fluorul, zincul, fierul și seleniul.

Două dintre macromineralele esențiale pentru un câine sunt calciul și fosforul. Acestea susțin dinții și oasele, iar dacă lipsesc câinele poate avea probleme de sănătate și probleme cu oasele.

Calciul și fosforul ajută și la funcționarea optimă a sistemului nervos, la creșterea și dezvoltarea mușchilor și la coagularea sângelui.

Un câine își poate fractura destul de ușor oasele dacă din dieta sa lipsește calciul sau fosforul. De asemenea nu este indicat să îi oferi câinelui tău junior prea mult calciu sau fosfor deoarece acesta poate avea o creștere și o dezvoltare anormală, mai ales câinii de rasă mare.

Chiar dacă oligomineralele sunt folosite într-o cantitate mai mică, ele sunt de asemenea esențiale pentru dieta câinelui. Fierul susține un sistem imunitar puternic, oferă energie și oxigenează globulele roșii. Zincul contribuie și el la un sistem imunitar puternic și la sănătatea părului și a pielii, precum și la digestia proteinelor. Seleniul împreună cu vitamina E susțin sistemul imunitar.

Mâncare pentru câini cu ingrediente de calitate

O mâncare pentru câini care să conțină ingrediente de calitate nu trebuie să fie neapărat scumpă.

Dacă îți dorești să achiziționezi hrană câini ieftină, care să conțină toate elementele nutritive de care câinele tău are nevoie intră pe site și să descoperi ofertele la mâncarea pentru câini.

La Carpathians Pet Food găsești mâncare pentru câini atât umedă, cât și uscată în variantă premium și economică pentru toate tipurile de câini. Hrana are o formulă special concepută pentru a putea oferi câinelui tău toți nutrienții de care are nevoie într-o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *