Mâncare pentru pisici cu insuficiență renală

Pisica ta a fost recent diagnosticată cu o boală renală? Atunci tu va trebui să acționezi imediat pentru a o susține pe aceasta și pentru a avea o stare bună de sănătate.

Pisicile care suferă de boli renale au nevoie de un regim alimentar adecvat, bine pus la punct, creat special pentru ele. Este necesar să te consulți și cu medicul veterinar înainte de a lua orice decizie legată de hrana pe care vrei să i-o dai pisicii tale deoarece pisicile cu insuficiență renală trebuie să fie atent supravegheate.

Ce trebuie și ce nu trebuie să mănânce o pisică cu boli renale?

Pisicile fiind niște animale carnivore, regăsim în dieta lor în mare parte proteine și grăsimi. Proteinele stimulează apetitul pisicilor și au și un gust bun, de aceea va trebui ca și dieta pisicilor cu boli renale să conțină unele proteine. Cantitatea necesară de proteină este în proporție de 28-35%.

Pisicile care suferă de insuficiență renală trebuie să consume multă apă și de aceea se recomandă ca acestea să aibă un regim alimentar pe bază de hrană umedă.

Insuficiența renală este accelerată de către fosfor, de aceea va trebui să reduci conținutul de fosfat din dieta pisicii tale pentru a proteja rinichii și pentru a încetini progresul bolii renale. Cantitatea recomandată de fosfor este cuprinsă între 0.3-0,6%.

Poți alege să prepari în casă hrana pentru o pisică cu insuficiență renală doar că va trebui să fii extrem de atent și este recomandat să apelezi la un nutriționist veterinar.

Pisicile cu insuficiență renală nu trebuie să fie hrănite cu carne crudă deoarece aceasta este mai bogată în fosfor și proteină și mai puțin bogată în fibre și acizi grași, omega-3, care sunt  necesari pentru dieta acestora. De asemenea este interzis să îi dai produse lactate, pâine sau pește deoarece acesta conține fosfor în exces.

Dacă îi prepari hrana în casă este indicat ca legumele să fie fierte, tăiate și adugate în bulion. Recomandate sunt și supele pentru o pisică cu insuficiență renală.

Nu uita totuși că este foarte important să te consulți cu medicul veterinar  în legătură cu orice aliment adaugi sau scoți din dieta pisicii.

Hrana din comerț pentru pisicile cu insuficiență renală

Există pe piață hrană specială pentru pisicile cu afecțiuni renale atât uscată, cât și umedă. Deși ai fi tentat  să crezi că hrana uscată nu este recomandată pentru o astfel de pisică nu este  așa deoarece aceasta are o formulă special creată pentru pisicile cu afecțiuni renale.

mâncare pentru pisici cu insuficiență renală

O astfel de hrană poți găsi la Carpathian Pet Food, hrana fiind Carpathian Inactive, care are conținutul necesar de nutrienți pentru o pisică cu probleme renale ( nivelurile reduse de magneziu (Mg) din această hrană pentru pisici previn apariția urolitiazei). 

După ce vei începe să îți hrănești pisica cu o mâncare pentru pisici cu insuficiență renală, hrană specială pentru aceasta vei observa schimbări pozitive la ea. În general pisicile cu insuficiență renală arată slăbite și pierd în greutate, iar când vei începe să introduci în dieta ei, hrană specială pentru ea vei observa că va lua în greutate în câteva săptămâni, nu va mai fi slăbită, iar starea ei se va îmbunătăți și viața i se va prelungi.

Concluzie

Trebuie să acorzi o atenție deosebită pisicii dacă aceasta suferă de insuficiență renală. Va trebui mai mereu să păstrezi legătura cu medicul veterinar și să te consulți cu acesta în privința hranei pe care să i-o dai. 

Dacă îți dorești să îi oferi acesteia hrană pregătită în casă trebuie să iei în considerare că este un proces destul de dificil și este probabil ca aceasta să nu satisfacă toate nevoile necesare pisicii. De aceea cea mai accesibilă și recomandată variantă ar fi să apelezi la hrana specială pentru pisicile cu insuficiență renală, din comerț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *