Ce sunt probioticele pentru pisici și cum ajută acestea?

Pisicile sunt unele dintre cele mai răsfățate animale de companie, iar stăpânii lor acordă o mare atenție îngrjirii acestora. Acestea au nevoie de iubire, multă atenție din partea stăpânilor săi și de mâncare pisici de calitate, care să poată să le susțină toate nevoile nutritive pe care acestea le au. 

Hrana lor trebuie să fie bogată în proteine de înaltă calitate, minerale, vitamine, carbohidrați și alte ingrediente necesare dezvoltării lor. Și pentru că uneori hrana nu le este suficientă pentru un sistem digestiv sănătos și un sistem imunitar puternic, acestea au nevoie și de probiotice. 

Pentru că nu toate pisicile au nevoie de probiotice ar fi indicat să discuți cu un medic veterinar înainte de decide dacă să îi dai sau nu pisicii tale.

Ce sunt probioticele pentru pisici?

Probioticele pentru pisici sunt niște suplimente nutritive în a căror compoziție sunt microorganisme vii, care au un efect benefic asupra sănătății atât timp cât sunt utilizate corect și în cantitatea potrivită. Aceste microorganisme sunt bacteriile, inclusiv drojdia. Ele ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și la întărirea sistemului imunitar.

mancare de pisici

Ce beneficii au probioticele pentru pisici?

Suplimentele nutritive cu probiotice pentru pisici aduc următoarele beneficii pentru acestea:

Reducerea stresului și anxietății

Între sistemul digestiv și creier există milioane de nervi care ajută la conectarea acestora, asfel că dacă pisica are un tract gastro-intestinal inflamat, starea ei psihică va fi afectată. Acesteia i se poate instala sentimentul de anxietate, poate avea probleme de comportament și se poate confrunta cu stresul.

Menținerea echilibrului florei intestinale

Precum la oameni, originea multor boli ale pisicilor își au originea în intestin.

Întărirea sistemului imunitar

Probioticele ajută la refacerea bacteriilor bune și esențiale care oferă un suport digestiv. De asemnea dacă pisica a urmat un tratament cu antibiotice este recomandat să ia probiotice care îi vor întări sistemul imunitar.

Reducerea acelor ghemuri de păr

Deoarece probioticele ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv al pisicii, ele vor contribui și la reducerea ghemurilor de păr.

Îmbunătățirea sistemului urinar la pisici, reducerea constipației și a diareei

Probioticele elimină acele microorganisme care nu sunt benefice sănătății sistemului digestiv al pisicii.

Probioticele pot fi potrivite și pentru pisicile junior deoarece acestea se nasc fără bacterii intestinale și sunt predispuse la tulburări digestive.

Administrare probiotice și riscuri

În general suplimentele cu probiotice trebuie să fie administrare zilnic, însă este recomandat să discuți cu medicul veterinar, care în funcție de nevoile pisicii tale îți va recomanda exact cât de des trebuie să ia pisica ta probiotice.

Acestea se pot administra în mai multe moduri, cel mai recomandat este să le amesteci cu mâncare pisici. În acest mod pisica ta le va consuma fără probleme. Acestea vin sub formă de pudră, pastă sau pastile.

Dacă pisica ta este sensibilă la probiotice atunci acestea pot provoca niște efecte secondare. Acestea sunt destul de rare și includ: disconfort abdominal, vărsături, flatulență și diaree. De aceea este recomandat ca înainte să introduci probioticele în dieta pisicii tale, să discuți cu medicul veterinar.

Concluzie

Probioticele incluse în dieta pisicii tale pot aduce un plus pentru aceasta deoarece acestea contribuie la un sistem imunitar puternic, reduc stresul și îmbunătățesc digestia. Asigură-te înainte că pisica ta are voie să ia probiotice discutând cu medicul veterinar.

Este foarte important să îi oferi pisicii tale și mâncare pentru pisici de calitate, care să nu conțină coloranți sau conservanți și care să aibă în compoziția sa ingredientele necesare unei dezvoltări optime a acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *