Mâncare pisici împotriva căderii părului. Sfaturi

Pisicii tale îi cade mai mereu părul și nu știi ce să faci? Du-o la medicul veterinar și acesta îi va determina cauza căderii părului  și mai apoi va găsi o soluție pentru stoparea căderii acestuia.

În perioadele de năpârlire, căderea părului este absolut normală, însă dacă pisicii tale îi cade părului mai mereu atunci e probabil o problemă pe care o va descoperi medicul veterinar.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului pisicilor?

Două dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului pisicii sunt cele de natură fizică și cele de natură psihologică.

Cauzele fizice ale căderii părului pisicilor sunt bolile și paraziții externi, iar cauzele psihologice au la bază stresul și anxietatea.

Lumina mediului în care trăiește pisica este principalul factor care influențează năpârlirea. Atât pisicile sterilizate, cât și cele nesterilizate dacă sunt expuse mai mult la lumina naturală, vor năpârli mai mult.

Pisicile care stau afară năpârlesc de două ori pe ani, primăvara și toamna, iar pisicile care trăiesc doar în interior năpârlesc mai puțin, dar continuu deoarece temperatura din casă le dă peste cap ciclul natural de năpârlire.

Cum poți preveni căderea părului de pisică?

Cauzele căderii părului la pisici sunt destul de diverse, după cum am putut observa, iar tu poți face câteva lucruri pentru a preveni acest lucru:

  • Deparazitare

Aceasta trebuie făcută regulat pentru a preveni apariția paraziților.

  • Mediu interactiv și atractiv

Un mediu static, în care pisica nu se poate simți felină duce la anularea instinctelor sale, iar mai apoi la stres și anxietate. Pisica are nevoie de un mediu în care să se poată juca, vâna, ascunde, de aceea este foarte important să îi creezi un astfel de mediu cu ajutorul jucăriilor.

  • Mâncare de calitate

Mâncarea este extrem de importantă. Este recomandat să alegi pentru pisica ta hrană completă și echilibrată, de bună calitate. Mâncarea de proastă calitate îi poate provoca acesteia destul de multe probleme de sănătate, printre care și năpârlire constantă.

  • Mediu sigur

Pisica ta are nevoie de un mediu în care să se simtă în siguranță, un mediu liniștit pentru a nu dezvolta anxietate și stres.

  • Periajul părului

Periajul părului pisicii este printre altele și  o activitate prin care te poți apropia de aceasta. Așa vei observa dacă are vreo problemă de piele și îi vei menține părul sănătos.

  • Control periodic

Dacă îți duci pisica la controlul periodic vei putea identifica la tip problemele de sănătate care duc la năpârlirea constantă.

mâncare pisici împotriva căderii părului

Mâncare pisici împotriva căderii părului

Hrana influențează într-o mare măsură căderea părului pisicii de aceea este indicat să îi oferi acesteia hrană de calitate. Hrana pe care o dai pisicii trebuie să fie bogată în vitamine și grăsimi bune, Omega-3 și Omega-6. O astfel de mâncare pisici impotriva căderii părului  găsești la Carpathians Pet Food atât sub formă de mâncare uscată, cât și mâcare umedă pentru pisici.

Este foarte important să alternezi cele două tipuri de hrană, uscată și umedă deoarece acestea se completează și oferă pisicii tale toți nutrienții necesari dezvoltării sale.

Pentru pisicile care stau afară este foarte important să le oferi hrană bogată în grăsimi chiar și suplimente de grăsimi pentru a avea o blană sănătoasă, dacă nu le oferi o mâncare care să conțină nutrienții necesari. Îți vei da seama dacă ai introdus prea multe grăsimi în alimentația ei dacă scaunul acesteia este moale și atunci va fi necesar să reduci cantitatea de grăsimi. Pentru pisicile care trăiesc în interior nu sunt necesare suplimentele de grăsimi.

Concluzie

Mediul în care trăiește pisica ta este foarte important pentru dezvoltarea acesteia și este și unul din factorii principali care stau la baza năpârlirii pisicii.

Dacă îți dorești mâncare pisici împotriva căderii părului ține cont de sfaturile oferite mai sus și intră să vezi oferta noastră disponibilă de mâncare pentru pisicii, care conține toate elementele nutritive necesare dezvoltării corespunzătoare a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *