Hrana caini sterilizati

Dacă animalul tău de companie tocmai a fost sterilizat va trebui să îi oferi acestuia doar hrană special creată pentru câinii sterilizați. Acest lucru este necesar deoarece după sterilizarea va crește de a lua în greutate.

Cea mai bună hrană pentru câini sterilizați este aceea care reușește să îi ofere câinelui tău cantitatea necesară de substanțe nutritive pentru o viață sănătaosă și care previne obezitatea.

După sterilizare va trebui să schimbi dieta și rutina de hrănirea a câinelui, acesta nu va trebui să mai primească gustări și recompense între mese, ci doar hrană specială pentru câinii sterilizați pentru a-și menține o greutate optimă. Aceasta trebuie să fie de calitate, echilibrată și cu un conținut redus de grăsimi. Alte ingrediente pe care hrana trebuie să le conțină sunt proteinele de calitate pentru a îi asigura câinelui o musculatură dezvoltată, glucide pentru reducerea zahărului din sânge, fibre și L-carnitină pentru arderea rapidă a grăsimilor.

Foarte important este să îl provoci pe acesta să aibă activitate fizică, chiar dacă el va prefera să stea și să lenevească. Scoate-l la plimbare sau joacă-te cu el jocuri care presupun efort fizic.

Dacă obișnuiai să îi oferi câinelui hrană pregătită în casă, va fi destul de greu să reușești să găsești o dietă potrivită pentru el și va fi necesar să apelezi la un medic nutriționist canin. Cea mai ușoară și recomandată metodă de a-ți hrăni câinele este cu hrană din comerț pentru câini sterilizați.

La Carpathian Pet Food găsește varianta Pan Pes-Light, care este special concepută pentru  câinii inactivi de toate rasele, ce au înclinații spre obezitate. Pan Pes-Light conține cele mai puține calorii și grăsimi din gama Pan Pes. Aceasta conține carne de pui, grăsime de pui, cereale selectate de cea mai înaltă calitate, Omega-3 și Omega-6 acizi grași polinsurați și complex vitamino-mineral-aminoacid cu L-Carnitina sub forma de chelat ”Novakor”.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.