Hrana hipoalergenica caini

La fel ca și oamenii, câinii pot suferi și ei de alergii. Alergia este reacția organismului la un anumit tip de aliment sau substanță pe care îl consideră periculos. Alergia este și un răspuns al organismului la un factor cu potențial alergen, cum ar fi praful, polenul, sporii de mucegai, puful sau acarienii.

Vei putea sesiza cu ușurință dacă acesta a intrat în contact cu ceva care îi provoacă alergie deoarece va avea anumite simptome precum strănutul și scărpinatul excesiv care îi poate provoca răni superficiale sau profunde. Dacă are și simptome precum vomă sau diaree va trebui să te prezinți cu el la medicul veterinar cât mai rapid.

Dacă în urma controlului, medicul va descoperi că alergia este provocată de un anumit aliment îți va spune să îl scoți din alimentația câinelui și îți va prescrie un regim alimentar special pentru el.

Câinele care suferă de alergii trebuie hrănit cu hrană hipoalergenică deoarece aceasta este special creată pentru a combate și a reduce alergiile. Ingredientele pe care acest tip de hrană le conține sunt mai puține tocmai pentru ca riscul de a dezvolta vreo reacție adversă la vreunul din ele să fie foarte scăzut.

Ingredientele pe care le conține hrana hipoalergenică pentru câini sunt mai puțin cunoscute decât cele din hrana normală pentru câini. Astfel că nu vei găsi pe etichetă carne de vită, de pui sau orice aliment care poate predispune câinele la alergi, ci ingrediente precum: ficatul de pui hidrolizat, ulei de limba-mielului, pulpă de sfeclă, soia hidrolizată, faina de miel etc.

Mâncarea hipoalergenică o să ofere alternative hidrolizate pentru alimente, iar după ce ai introdus-o în alimentația câinelui o să observi schimbarea în bine a acestuia. Această hrană îl va ajuta pe acesta să se stabilizeze și să își refacă organismul datorită faptului că nu are în compoziția sa ingrediente cu factori alergeni.

Cu ajutorul hranei hipoalergenică, care conține toți nutrienții, vitaminele și mineralele necesare vei reuși să ții sub control alergiile câinelui tău.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.