Pisica refuză mâncarea? De ce oare?

Pisicile deseori sunt pretențioase atunci când vine vorba de mâncare și preferă anumite texturi și arome de hrană. Dacă acestea găsesc ceva care să nu le fie pe plac în mâncare este foarte probabil să nu o mai mănânce. Acest lucru se întâmplă fie pentru că pisica a primit un tratament special când era mică, fie pentru că are o problemă de sănătate.

Dacă vrei să te asiguri că nu va fi mofturoasă atunci va trebui să îi creezi niște obiceiuri alimentare încă de când este pui.

Dacă observi că pisica ta are mai multe zile la rând în care refuză mâncarea, atunci va trebui să îi faci o programare la medicul veterinar deoarece cel mai probabil are o problemă de sănătate.

Stabilește-i un program alimentar

Încearcă să îți obișnuiești pisica cu un program alimentar bine pus la punct, oferă-i 2 mese pe zi cu cantitatea de hrană necesară acesteia și ocazional oferă-i și câte o delicatesă. Îi poți da acesteia hrana umedă seara, deoarece dacă îi dai hrană umedă de dimineață este foarte probabil să îți refuze hrana uscată de pe parcursul zilei. 

Încearcă să îi găsești tipul de hrană care îi place, care conține suficienți nutrienții necesari dezvoltării ei, cum este cea de la Carpathian Pet Food și alternează hrana uscată cu cea umedă pe parcursul unei zile.

Obișnuiește-o cu un anumit tip de hrană și nu i-l schimba prea des doarece aceasta va înțelege că de fiecare dată când ceva nu îi place, tu vei veni cu o alternativă și așa pisica ta va deveni foarte mofturoasă și va ști cum să te manipuleze.

pisica refuză mâncarea

De ce pisica refuză mâncarea?

Deseori pisica este mofturoasă nu din cauza hranei în sine, ci de modul în care aceasta îi este servită. Multor pisici nu le place să mănânce atunci când este altcineva prin preajmă, de aceea ar fi indicat să îi faci programul de mâncat astfel încât să nu coincidă cu al tău și pisica să fie singură. Există și situațiile în care pisica preferă să fie mângâiată atunci când mănâncă, astfel stabilind o conexiune mai puternică între tine și ea. Observă din ce categorie face parte pisica ta și acționează în cauză.

Pisica refuză mâncarea și dacă vasul din care mănâncă nu este curat, prezintă urme ale mesei precedente. Este indicat să îi speli vasul din care mănâncă după fiecare masă, așa o vei feri și de bacteriile care se stabilesc în resturile de mâncare și de riscul de a se îmbolnăvi.

Dacă pisica obișnuiește să mănânce mai multă hrană uscată pentru pisici și la un moment dat începe să o refuze, acesta este un semn că trebuie să o schimbi.

Dacă obișnuiești să ții hrana umedă la frigider, asigură-te că înainte să i-o dai să o mănânce, o încălzești puțin deoarece mâncarea rece nu are un miros, iar pisica trebuie să simtă mirosul hranei pentru a o mănânce.

Trebuie să știi că în zilele caniculare apetitul pisicii se va diminua, iar în zilele reci este posibil să mănânce mai mult. Dacă stai la curte și pisica ta are acces la aceasta este foarte probabil să mănânce și ceea ce vânează, iar atunci când tu îi vei oferi hrană aceasta va fi probabil sătulă.

Ce faci dacă încăpățânarea continuă?

Dacă pisica ta refuză mâncarea pe o perioadă mai lungă atunci ar trebui să iei în considerare să îi schimbi hrana sau aroma. Și dacă aceasta stă fără să mănânce mai mult de o zi, atunci ar trebui să o duci la un medic veterinar pentru că e probabil să fie vorba de o alergie sau altă condiție medicală și nu un simplu moft.

Concluzie

Pentru a ști exact de ce pisica ta este mofturoasă la mâncare, trebuie să ajungi să o cunoști foarte bine. Oferă-i iubire și hrană de calitate care să îi susțină dezvoltarea completă și corectă. În gama noastră de mâncare pentru pisici vei găsi atât hrană umedă, cât și uscată pe care animalul tău o va îndrăgi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *