Pisica vomează mâncarea

Dacă te confrunti cu această problemă, dacă pisica vomează mâncarea, înainte de a te îngrijora prea tare, trebuie să știi că există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru, unele dintre motive fiind necomplicate și ușor de rezolvat.

Desigur, vizita la medicul veterinar nu este niciodată o idee rea. Acesta vă poate confirma dacă există sau nu o problemă mai mare la mijloc.

Sunt multe de povestit despre acest lucru, dar dacă pisica ta vomită mâncarea nedigerată, s-ar putea să nu știi ce să faci și de unde să începi.

Acest articol este special creat pentru a-ți oferi o mână de ajutor.

Pisica vomită sau regurgitează mâncarea?

Atunci când pisica regurgitează mâncarea aceasta elimină mâncarea existentă în esofag, sau din gură. Nu implică crampe, suc gastric sau apă.

Vărsăturile sunt însoțite de crampe musculare, salivă, apă, bilă, și uneori hrana este pur și simplu ejectată din stomac.

pisica vomeaza mancarea

Motive pentru care pisica ta vomită sau regurgitează mâncarea

Este important să știi care sunt motivele posibile pentru care pisica vomită sau regurgitează mâncarea, pentru a ști cum să o ajuți.

Iată câteva cauze pentru care pisica vomită mâncarea:

  • Pisica a mâncat prea repede
  • Pisica are un “bulgăre” de păr și îl elimină
  • Pisica are alergii alimentare
  • Pisica are gastrită (sunt mai multe simpome dacă pisica are gastrită, printre care enumerăm: stare de apatie, lipsa poftei de mâncare, poate chiar și sânge în vomă. Îți recomandăm să mergi la medicul veterinar dacă apar mai multe simptome în afară de vomâ)
  • I-ai schimbat regimul alimentar sau alimentația

Este important să ai o evidență a momentelor când pisica ta vomită mâncarea, să vezi dacă i-ai dat un aliment de nenumărate ori și aceasta prezintă aceste simptome, atunci sau după câteva ore după ce l-a ingerat, daca devine apatică, fără chef de joacă, dacă apar și alte simptome pe lângă voma propriu-zisă.

Apelează la un medic veterinar dacă simptomele persistă sau dacă apar unele noi, pentru a cere sfaturile unui medic calificat.

Oferă-i mâncare specială, dacă spre exemplu are un stomac sensibil, sau dacă mănâncă prea repede, caută un dojator de mâncare pentru a evita ca aceasta să ingurgiteze prea multă mâncare deodată.

Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute și dacă ai nevoie de o mâncare premium pentru pisica ta, reține că la Carpathians Pet Food avem întotdeauna mâncarea potrivită pentru pisici.

Solicită-ne sfaturile și alege cea mai bună hrană pentru pisica ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *