Tabel cantitate hrană câini | Câtă hrană trebuie să îi dai câinelui tău?

Un lucru extrem de important din viața câinelui tău este alimentația pe care i-o oferi. Printr-o alimentație corectă și de calitate îi vei asigura câinelui o viață sănătoasă și de lungă durată. 

Câinii trebuie să fie hrăniți în funcție de vârsta și greutatea lor pentru ca dezvoltarea lor să fie una corespunzătoare, altfel aceștia pot să ajungă să mănânce prea mult și să devină supraponderali sau prea puțini și să fie subnutriți. Ambele situații pot aduce boli și alte probleme de sănătate, pe care cu siguranță niciun stăpân nu și le dorește pentru cățelul său.

Cât trebuie să mănânce câinele tău?

Cantitatea de hrană pe care trebuie să i-o dai câinelui tău depinde foarte mult și de calitatea acesteia, pe lângă vârsta și kilogramele câinelui. O hrană slabă calitativ nu va reuși să ofere câinelui tău cantitatea de elemente nutritive de care acesta are nevoie și de aceea câinele va mânca mai mult pentru a reuși să asimileze ceea ce îi este necesar.

Trebuie să mai ții cont și de starea de sănătate a câinelui tău deoarece un câine cu anumite probleme de sănătate va trebui să mănânce diferit de un câine care este sănătos. Un câine adult, sănătos și activ va avea nevoie de o cantitate mai mare de proteine față de un câine cu probleme de sănătate pentru care există hrană potrivită pentru afecțiunea de care suferă.

Tabel cantitate hrană câini

În funcție de perioada de viață în care se află câinele, acesta trebui să fie hrănit diferit, după cum urmează:

Junior

Puii de cățel sunt foarte energici și au nevoie de o cantitate dublă de calorii față de un câine adult, însă asta nu înseamnă că trebuie să îi dai o cantitate dublă de mâncare, trebuie doar să îi oferi mâncare special creată pentru ei.

La Carpathian Pet Food găsești hrană specială pentru puii de cățel. Carpathian Junior, hrana premium pentru cățeluși și Pan Pes Junior , hrana economică sunt 2 game de mâncare pentru câini care îi vor oferi juniorului cantitatea necesară de nutrienți pentru a se dezvolta corect, complet și sănătos. 

Adult

Câinele adult va trebui să fie hrănit cu hrană specială pentru acesta pentru a-i oferi cantitatea de elemente nutritive necesară.

Câinii sănătoși vor avea nevoie de o cantitate mai mare de proteine, față de un câine cu probleme de sănătate, care are nevoie de suplimente speciale sau de o dietă potrivită și personalizată.

La Carpathian Pet Food vei găsi hrană premium pentru câinii adulți:

și hrană economică

  • Pan Pes Champion – aceasta este special concepută pentru câinii de toate rasele, care sunt supuși unui efort mai ridicat (câini de vânătoare sau câini sportivi) sau pentru câinii care trăiesc la curte.
  • Pan Pes Standard – aceasta este destinată tuturor raselor de câini activi.
  • Pan Pes-Light – această hrană de adresează tuturor raselor de câini inactivi, care sunt înclinați spre obezitate.

Important de menționat este că pe fiecare ambalaj de hrană va fi indicat cu cât să îți hrănești cățelul în funcție de caracteristicile acestuia, precum în tabelul de mai sus.

Senior

Câinii seniori au nevoie de hrană specială pentru vârsta lor. La Carpathian Pet Food vei găsi hrană destinată acestei categorii de vârstă care să le îndeplinească toate necesităție nutritive.

Carpathian Adult 7+ este concepută special pentru câinii seniori (cu vârsta de peste 7 ani), cu un conținut redus de proteine și grăsime, care să ajute la prevenirea obezității și facilitează funcționarea rinichilor.

Pan Pes Doctor” este tot o formulă special creată pentru câinii cu vârsta de peste 7 ani și este recomandată pentru hrănirea câinilor care au probleme medicale, asigurând recuperarea acestora.

Concluzie

Asigură-te că îți hrănești câinele cu hrană de calitate, destinată vârstei sale pentru a preveni apariția posibilelor boli.  Un câine hrănit corespunzător va fi un câine sănătos și fericit!

One thought on “Tabel cantitate hrană câini | Câtă hrană trebuie să îi dai câinelui tău?

  1. Pingback: Câtă mâncare se dă la câini? | CarpathiansPetFood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *